Scotland 2008
 
 
‘s Ochtends besluit ik samen met Bob mee te rijden naar Linlithgow, waar ons kantoor staat. Zo kan ik nog een paar collega’s gedag zeggen en de Sun campus eens bekijken (Schotland is een van de kantoren waar ik nog nooit geweest ben).

Bob zegt dat ik wel voorop mag rijden omdat het me anders misschien te langzaam zou gaan.
Wijselijk besluit ik Bob maar voorop te laten rijden en zeg dat ik alle tijd heb.
En maar goed ook......als een echte local scheurt hij over de smalle weggetjes en ik moet goed aan de gaskraan draaien om hem te kunnen volgen. 

Binnen de kortste keren staan we dus al op het parkeerterrein van Sun. 
Ik parkeer de GS naast zijn soortgenoot, en begin aan een bliksembezoekje (het moet immers wel een vakantie blijven).

Na een dik half uur rij ik naar de Forth Bridges ten oosten van Linlithgow. Ik besluit door het centrum van het kleine stadje te rijden. Ondanks dat het nog vroeg is ziet het er al gezellig uit. De terrasjes staan er al en de eerste zonnestralen breken door. Aangezien ik net een kop koffie op heb laat ik de terrasjes voor wat ze zijn en in no time sta ik aan de voet van een van de bruggen.
Jammer genoeg is het nog een beetje mistig, maar het is evengoed een mooi gezicht. Later deze reis zal ik via deze brug de oversteek maken.

Voordat ik mijn reis vervolg in de richting van Loch Lomond, besluit ik dat het oliepeil van de Beemer toch een beetje aan de lage kant is, en maak van de vlakke parkeerplaats gebruik om er wat olie bij te gooien.

Maar goed, naar Loch Lomond dus. De route van vandaag pakt goed uit. Eerst maak ik wat kilometers via de brede en vrij rustige B-82 en B-83. Deze wegen zijn goed te rijden met zo’n 60 / 65 mijl per uur. Vervolgens pak ik bij Inveraray de B-819 richting Cladich. Hier neem ik de B-840 die langs Loch Awe voert. Een prachtige weg van 24 mijl. Het is te hopen dat ik hier niet naast de weg beland. Slechts sporadisch kom je een andere weggebruiker tegen.

Het is genieten hier. De geur van het dennenbos dringt diep mijn neus in.
Helaas is het wilde zwijn dat vlak voor mijn motor oversteekt (te) snel uit beeld zodat ik ‘m niet op de foto kan zetten. Wat zijn die beesten trouwens groot. Moet er niet aan denken dat het tot een aanrijding was gekomen met deze hamlap.

Zoals gezegd is overig verkeer hier zeldzaam, maar aan het einde van deze weg moet ik toch even het gras in. De ‘passing place’ en de weg samen zijn niet breed genoeg voor de GS en een tegemoetkomende vrachtauto met boomstammen.

Tijd voor een lunch. In de pub van Ford bestel ik een heerlijke Tika Massala. Nou ja heerlijk....de kok is duidelijk geen Jamie Oliver, maar voor een pub-lunch is het prima. En het is schitterend weer, dus kan ik lekker in de tuin zitten.

Na de lunch duik ik de B-816 op in de richting van Oban, een leuk havenstadje. Daar tank ik bij de lokale supermarkt, annex postkantoor, annex tankstation (kortom de enige middenstand van het dorp). Ook koop ik wat broodjes voor het avondeten......de warme maaltijd heb ik immers al gehad. 

De laatste etappe voor vandaag gaat via de B-828 en B-82 naar Fort William. Hier vind ik een plaatsje op de camping aan de voet van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Zo tegen 18.00 kom ik hier aan en ik krijg een leuke plek toegewezen met een vrij uitzicht op de berg. Voor 9 GBP mag ik hier een nachtje kamperen. Gelukkig is dat inclusief douche en dergelijke en hoef ik dus niet met muntjes aan de slag. De tent staat binnen een mum van tijd, en dan ontdek ik ook nog de scones die ik tijdens de lunch in Ford had gekocht. Al met al nog een heerlijke avondmaaltijd dus. Vóór 23.00 val ik in een diepe slaap.

Glen Nevis Caravan & Camping Park

naar dag 4http://www.forthbridges.org.uk/http://nl.wikipedia.org/wiki/Loch_Lomondhttp://en.wikipedia.org/wiki/Loch_Awehttp://nl.wikipedia.org/wiki/Ben_Nevishttp://www.glen-nevis.co.uk/touring/index.htmDag%204.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4shapeimage_2_link_5
Dag 3: dinsdag 13 mei 2008
biggar - Glen nevis
400 km
Tussenstop bij Sun in Linlithgow
Forth Bridges
Forth Bridges
In de buurt van Ford
In de buurt van Ford
Weerom een van de vele Lochs
Loch
En nog een....
Een water geen gebrek
Oban
Haven van Oban
Oban
Oban’s middenstand
Dorpje langs de B-828
Even poseren
en pauzeren
Glencoe
Glencoe
Ben Nevis
Kamperen
Ben Nevis
Haico & Ben
Ben Nevis
Ben Nevis