Scotland 2008
 
 
Het is 5 uur ‘s ochtends als ik wakker wordt van de stemmen van mijn twee Duitse buurmannen. Die zijn er wel heel erg vroeg bij. Hoezo vroege vogels?

Ik besluit toch nog maar even in mijn slaapzak te blijven liggen en wordt uiteindelijk om 8 uur weer wakker.
Na een verfrissende douche is het tijd om de tent af te breken en de motor weer op te tuigen.
Het voelt nog vrij fris aan als ik wegrij en ik mis de wintervoering in mijn motorjas. En ook de zomerhandschoenen zijn eigenlijk net iets te dun; de handvatverwarming bewijst me dus goede diensten deze ochtend.

Via de B-82 gaat het richting Invergarry, waar ik verder ga op de B-87 naar Eilean Donan Castle. Vervolgens neem ik de B-819 naar Lochcarron.
Hier begint een geitenpaadje van zo’n 11 mijl dat naar Applecross voert.

Deze weg is ‘s winters moeilijk begaanbaar, en er staan ook borden om aan te geven dat deze route niet geschikt is voor onervaren bestuurders. Dat belooft wat. Toch bereik ik veilig de Applecross Inn. Helaas zit het zonovergoten terras al vol en moet ik naar binnen uitwijken om te kunnen eten. Het eten is echter erg goed dus het is zeker geen straf.

De weg naar Applecross was wel een echt hoogtepunt van de dag. Letterlijk en figuurlijk. Op het hoogste punt van de route heb je een prachtig uitzicht en de weg zelf zit vol met kronkels.
Lekker actief motorrijden dus. En dat onder een nog steeds helderblauwe hemel en een heerlijk voorjaarszonnetje.

Vanuit Applecross voert de reis me via de B-896 naar Kinlochewe. Van hier uit is het niet ver meer naar mijn eindbestemming, Rhue.  Ik volg de B-832 tot de Falls of Measach. Ook een heerlijke stuurweg. Alleen jammer van die Franse meneer in een camper die zijn spiegels niet gebruikte en te breed was om veilig in te kunnen halen.

Ik draai de B-835 op en stop bij het eerstvolgende tankstation. Daar komen nog twee Nederlandse motorrijders aan rijden en ondanks mijn toch vriendelijke begroeting kan er maar met moeite een ‘hallo’ vanaf. Laat staan een praatje. Nou ja, ik laat mijn humeur er niet door verpesten en vervolg mijn reis.  Rhue is immers nog maar een paar kilometer rijden.

Rhue blijkt echter niet meer te zijn dan 4 huizen en een kippenschuur. Geen overnachtingsmogelijkheid dus, maar wel een prachtig uitzicht over de zee.

Dan maar een klein stukje terug naar Ullapool, een dorp dat rijk is aan Bed and Breakfasts, maar ik kan niet echt iets vinden dat naar mijn zin is. Tot dat ik een andere GS geparkeerd zie staan voor een redelijk nette B&B. Helaas blijken alle kamers bezet. Jammer, maar ik moet mijn zoektocht vervolgen. Als ik Ullapool al weer uit ben zie ik nog net een klein bordje staan met reclame voor een B&B. Via een zeer steile en smalle weg kom ik uiteindelijk bij het huis aan. Het ziet er erg nieuw, luxe en duur uit. 

Als de voordeur open gaat word ik hartelijk ontvangen door de eigenaar. De kamer is heerlijk luxe met een eigen tv en ook de badkamer is voorzien van alle luxe, waaronder een groot ligbad. Voor 35 Pond is de kamer voor mij, en dan krijg ik ‘s ochtends ook nog een ontbijt voorgeschoteld.

Zoals zich laat raden heb ik heerlijk geslapen die nacht.

Dit adres is wat mij betreft een echte aanrader. Mijn volgende trip zal zeker weer via Ullapool gaan, en ook zeker weer via de Tamarin B&B.

http://www.tamarinullapool.com/


naar dag 5http://www.eileandonancastle.com/http://www.applecross.uk.com/inn/index.htmhttp://www.tamarinullapool.comDag%205.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3
Dag 4: woensdag 14 mei 2008
Glen nevis - Ullapool
375 km
Eilean Donan Castle
Eilean Donan Castle
Weg naar Applecross
Weg naar Applecross
Weg naar Applecross
Applecross
Passing places zijn gebruikelijk in Schotland
Een Loch
Bruggetje in de buurt van Kinlochewe
De gloednieuwe B&B in Ullapool
Het uitzicht
Tamarin B&B Ullapool
Uitzicht vanuit mijn kamer
Niet voor niets 4 sterren
1 Mijl buiten het dorp
Een heerlijk ontbijt.