Scotland 2008
 
 
Na een goede en ononderbroken nachtrust ben ik al vrij vroeg wakker. Vandaag zal ik verder naar het zuiden rijden omdat morgen alweer de dag van vertrek is. Ik maak me dus op voor de laatste volle dag in Schotland.

Aan de ontbijttafel win ik wat informatie in over een te rijden route. Volgens de heer Carrington is de B-9 naar Inverness erg druk en kan ik beter via Dingwall rijden. Hoewel de wegen rondom Dingwall best de moeite waard blijken te zijn leert een blik op de kaart dat me ook dat ik toch bijna door Inverness moet als ik tenminste niet helemaal om Loch Ness heen wil rijden. Ik wil namelijk aan de oostkant van Loch Ness blijven en via Foyers en Balnafoich weer op de B-9 uitkomen. 

Inverness zelf ben ik trouwens zo door, van drukte is geen sprake. Best een mooi stadje zelfs. Nog mooier is het als je de stad aan de zuidkant uitrijdt en richting Loch Ness rijdt.

Uiteindelijk kom ik via de B-9 op de B-95 uit richting Marypark. Daar pak ik de B-939 en rij verder naar het zuiden.

Mijn volgende stop wordt Braemer. Het kasteel lijkt me wel de moeite waard om te bezoeken (ik ben immers in Schotland, het land van kastelen en whiskey) maar helaas is het vandaag gesloten. Jammer. Dan maar verder rijden en via de B-93 kom ik in Blairgowrie uit. 

Tijd voor een lekkere hamburger met frietjes in de pub. Je kunt merken dat het vrijdagmiddag is. Een voor een komen de locals binnen voor een pint om het weekend in te luiden.
Ziet er erg lekker uit, maar ik moet nog verder, dus hou ik het op een alcoholvrij drankje.

In Perth besluit ik een stukje snelweg te nemen, om zodoende via de Forth Bridges op de ring rond Edinburgh terecht te komen.
Voor het eerst deze week is er sprake van enige drukte......de vrijdagavondspits van Edinburgh. Maar het mag geen naam hebben vergeleken met bijvoorbeeld de ring van Amsterdam op een willekeurige vrijdagavond. Heerlijk land dat Schotland.
Het duurt dus niet lang voordat ik Edinburgh achter me laat. 

Mijn laatste overnachting in Schotland zal in Peebles zijn.
Hier vind ik een heerlijk rustige boerderij met een aantal gastenkamers. De herdershond van het gezin heet me welkom en na het bekijken van de kamer besluit ik ‘m te nemen.
De koeien grazen zo’n 2 meter van mijn kamerraam vandaan en ik heb een mooi uitzicht over de weilanden en heuvels van Peebles. 

http://www.venlawfarmpeebles.co.uk/ 

Ook vandaag sluit ik de dag af met een wandeling naar het dorp.

naar dag 7http://nl.wikipedia.org/wiki/Loch_Nesshttp://www.darkisle.com/b/braemar/braemar.htmlhttp://en.wikipedia.org/wiki/Peebleshttp://www.venlawfarmpeebles.co.ukDag%207.htmlshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2shapeimage_2_link_3shapeimage_2_link_4
Dag 6: Vrijdag 16 mei 2008
Tain - peebles
276 km
Loch Ness
Wolken aan de horizon
Creatief momentje
Heerlijke wegen
Mooi uitzicht
Braemer Castle
Helaas gesloten
Venlaw B&B in Peebles
Bewaakte motorstalling
Rustige afgelegen locatie
Venlaw B&B
Uitzicht
Lekkere biefstuk
homehttp://www.hangx.nl/shapeimage_4_link_0